sâmbătă, 6 iulie 2013

CHEC CU JELEU DE NESCAFE

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

     

Pofta de ceva dulce, m-a adus in bucatarie si am ales ceva delicios!

INGREDIENTE:

Chec:
- 4 oua 
- 5 linguri indulcitor
- 6 linguri faina tarate de ovaz  macinate
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri de iaurt 0,1%
- esenta de vanilie
- 1 varf de sare
- 1 lingurita/pliculet ness 


Jeleu de nescafe: 
- 2 lingurite ness

- 250 ml. lapte 0,1%
- 1 plic gelatina Dr. Oetker
- 1 lingura de indulcitor


MOD DE PREPARARE:

Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Intr-un castron se amesteca faina din tarate de ovaz cu indulcitorul, si praful de copt. Albusurile se separa de galbenusuri.
Galbenusurile, iaurtul si esenta de vanilie se adauga peste compozitia cu faina de tarate.

Amestecul se omogenizeaza bine si se lasa deoparte. Din aceasta compozitie se opresc 3 linguri care se amesteca cu o lingurita/pliculetul de ness.  
Albusurile se bat spuma tare cu sare. Acestea se incorporeaza usor, de sus in jos, in amestecul de faina.
 Intr-o tava de cozonac, tapetata cu hartie de copt se toarna 1/3 din compozitia alba, urmeaza 1/2 din compozitia cu ness, apoi iar un strat de compozitie alba, cealalata jumatate de compozitie cu ness si finalizam cu ultima treime din compozitia alba.
 Dam la cuptor pentru 30-40 de min. ATENTIE!!! in primele 25 de min. nu deschideti usa cuptorului pentru a nu se lasa checul. 

Cat se coace acesta, preparam jeleul de ness cafe. Intr-un castronel se amesteca laptele cu indulcitor si ness. 

Checul se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca bine. 

Dupa ce acesta s-a racit, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic, o adaugam in nesscafe, o lasam putin sa se inchege apoi o turnam peste chec. Dam la frigider pana ce jeleul se incheaga bine. Savurati cu lapte sau cafea!
 
Pofta Buna!                     
Sursa: aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu