marți, 9 iulie 2013

FICATEI DE PUI CU CEAPA

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

 



INGREDIENTE: 

-500 g ficăței de pui
- ½ ceapă albă
- 1 cană lapte degresat
- sare, piper, boia dulce, cimbru, rozmarin

MOD DE PREPARARE:



Curățăm ficățeii și îi spălam bine. Îi punem într-un vas, îi acoperim cu laptele și îi lăsăm în lapte circa 30 minute.
Între timp tăiem ceapa julien și o ”călim” într-o tigaie antiaderenta - cu putina apa fierbinte, o fierbem sa se inmoaie putin (la croazieră se poate folosi la călit o linguriță de ulei de măsline) până devine lucioasă. Amestecați în ea des și dați focul mai mic pentru a nu se arde.
Scurgem ficățeii de lapte și îi punem peste ceapă în tigaie. Îi lăsăm să se prăjească puțin la foc mic pe ambele fețe.
Separat umpleți cam ¾ o cană cu apă și adăugați condimentele (sare, piper, boia dulce, cimbru, rozmarin). 

Amestecați și turnați conținutul peste ficăței. Puneți capacul peste tigaie și lăsați la fiert circa 15-20 minute până mai scade din apă și se pătrund bine ficățeii. Puteți asezona cu niște pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu