Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
-500 g ficăței de pui
- ½ ceapă albă
- 1 cană lapte degresat
- sare, piper, boia dulce, cimbru, rozmarin
MOD DE PREPARARE:
Curățăm ficățeii și îi spălam bine. Îi punem într-un vas, îi acoperim cu laptele și îi lăsăm în lapte circa 30 minute.
Între timp tăiem ceapa julien și o ”călim” într-o tigaie antiaderenta - cu putina apa fierbinte, o fierbem sa se inmoaie putin (la croazieră se poate folosi la călit o linguriță de ulei de măsline) până devine lucioasă. Amestecați în ea des și dați focul mai mic pentru a nu se arde.
Scurgem ficățeii de lapte și îi punem peste ceapă în tigaie. Îi lăsăm să se prăjească puțin la foc mic pe ambele fețe.
Separat umpleți cam ¾ o cană cu apă și adăugați condimentele (sare, piper, boia dulce, cimbru, rozmarin).
Amestecați și turnați conținutul peste ficăței. Puneți capacul peste tigaie și lăsați la fiert circa 15-20 minute până mai scade din apă și se pătrund bine ficățeii. Puteți asezona cu niște pătrunjel verde tocat.
Amestecați și turnați conținutul peste ficăței. Puneți capacul peste tigaie și lăsați la fiert circa 15-20 minute până mai scade din apă și se pătrund bine ficățeii. Puteți asezona cu niște pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu