Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Salata de sfecla rosie cu hrean se poate prepara cu radacina fiarta, coapta sau cruda, insa eu prefer varianta coapta deoarece se pastreaza mult mai bine culoarea radacinii.
Coacerea se face la cuptor, asezand sfecla spalata pe o tava. Daca sfecla este mai mare se poate taia in bucati pentru a scurta timpul de coacere care este in jur de 2-3 ore, adica pana cand se patrunde usor cu furculita.
Ingrediente:
-500 g sfecla rosie fiarta sau coapta
-o lingura hrean ras
-sare, -piper macinat
o lingura otet
-o lingura ulei masline/parafina
-patrunjel verde tocat marunt (optional)
Mod de Preparare:
Salata de sfecla rosie cu hran este foarte simpla si rapida. Asadar, dupa ce ati copt radacina de sfecla (puteti coace cantitati mai mari si sa pastrati sfecla congelata in pungi de plastic), curatati-o de coaja.
Taiati sfecla in cuburi mici, bastonase sau o puteti da chiar pe razatoarea mare, radeti fin hreanul proaspat si amestecati apoi toate ingredientele.
In functie de gusturi puteti jongla de voie cu cantitatile de sare, piper si otet.
Salata de sfecla rosie cu hrean este o salata deosebita, se recomanda singura datorita gustului sau dulce-acrisor, usor picant si culorii minunate.
Sa va fie de folos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu