Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Personal imi place foarte mult piureul de cartofi insa, desigur, in Dukan in primele doua faze cartoful trebuie cu desavarsire uitat. In incercarea de a diversifica meniul zilelor de proteine + legume, obisnuiesc sa imi fac piure din conopida ca garnitura pentru carne.
INGREDIENTE:
- 1 kg.
conopida
- 200 ml lapte/branza 0,1% grasime
- sare dupa gust
- 200 ml lapte/branza 0,1% grasime
- sare dupa gust
MOD DE PREPARARE:
- am
desfacut conopida in buchetele; am pus-o intr-o craticioara cu apa cat s-o
acopere si putina sare; am fiert-o cam 20 de minute, pana ce intra furculita
usor in buchetele
- am scurs apa, iar apoi am pasat conopida cu zdrobitorul pentru piure
- am amestecat laptele/branza in piure, am potrivit de sare, iar apoi am asezat piureul intr-o tava acoperita cu hartie de copt
- am copt piureul vreo 20 de minute, la foc mediu, ca sa dau o sansa laptelui/branzei sa se topeasca si sa se imprieteneasca cu conopida.
- am scurs apa, iar apoi am pasat conopida cu zdrobitorul pentru piure
- am amestecat laptele/branza in piure, am potrivit de sare, iar apoi am asezat piureul intr-o tava acoperita cu hartie de copt
- am copt piureul vreo 20 de minute, la foc mediu, ca sa dau o sansa laptelui/branzei sa se topeasca si sa se imprieteneasca cu conopida.
Poate fi asezonat cu piept de pui la tigaie, vita la gratar, pulpa de curcan, etc
Pofta mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu