vineri, 12 iulie 2013

GULAS DE VITA

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

INGREDIENTE:


1 Kg carne de vitel
4 linguri faina tarate de ovaz macinate
4 cepe mari
1/2 lingurita chimen macinat proaspat
maghiran uscat
1-2 catei de usturoi
1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
1 lingura pasta de rosii
1 lingura boia de ardei dulce
2 linguri amidon
nucsoara macinata
3 linguri apa
2 oua
sare, piper                            

     

MOD DE PREPARARE:

Se taie ceapa in cubulete destul de marisoare si se innabuseste cu 3 linguri apa. Se adauga boiaua si se stinge cu 3 linguri apa. Se adauga carnea taiata cuburi de circa 2 cm latura, apoi restul ingredientelor si:
Varianta 1: se adauga apa cat de putina se poate ca sa functioneze oala sub presiune (eu am o cratita sub presiune si nu am acoperit cu apa total carnea, ci pana la nivelul minim scris pe peretele cratitei, adica cu 1 cm mai putin decat nivelul carnii), apoi se fierbe 1 ora.
Varianta 2: se adauga apa doar 1/3 din volumul carnii, se acopera cu capac si se fierbe 2 ore la foc foarte mic, astfel incat carnea sa fiarba mai mult in sucul propriu.

Apoi, indiferent de varianta, se ingroase sosul cu pana la 2 linguri amidon alimentar, inmuiat intai in foarte putina apa rece. Se potriveste de sare - cine vrea poate sara cu un amestec gen Vegeta si, gata cu gulasul.


Se serveste cu galusti din faina de tarate de ovaz, facute astfel: 


Se amesteca 2 oua cu faina, sare, nucsoara praf (1 varf mic de cutit) si 3 linguri de apa. Se pune la fiert o oala cu apa cu putin sare si, cand clocoteste apa, se adauga galustele luate cu lingura din compozitia de galusti astfel incat sa aiba forma unei felii de mandarina mica. Se fierb la foc mic, maxim 10 minute.
Puneti multa carne in farfurie! 
Pofta Mare!
                                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu