marți, 9 iulie 2013

MICI DUKAN din CURCAN

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


INGREDIENTE: 
- 400-500 g carne de curcan (piept și pulpă superioară fără piele și curățată de grăsimi)

- 1-2 lingurițe sare

- 1 linguriță piper

- 1 linguriță boia de ardei dulce

- ½ linguriță cimbru

- 1 căpățână mică de usturoi

- 1 linguriță bicarbonat

- 250-300 ml apă minerală carbogazoasă

MOD DE PREPARARE:
Tocăm carnea de curcan și  o amestecăm cu sarea si bicarbonatul stins cu puțină apă minerală, o framântăm bine. 
Se lasă de seara până dimineață la rece în frigider, acoperind vasul cu o folie de plastic înțepată cu acul din loc în loc ca să intre aerul
A doua zi adăugăm și usturoiul pisat (sau dat prin răzătoarea mică), boiaua, cimbrul și piperul și frământăm bine compoziția. Peste carnea condimentată turnăm apa minerală, frământăm până se omogenizează și introducem din nou vasul acoperit în frigider pentru cca 12 ore sau chiar mai mult. Se spune ca, cu cât carnea de mititei preparată stă mai mult la rece cu atât gustul va fi mai bun.

Îi puteți modela folosind mașina de tocat carne cu forma de la cârnați sau simplu, cu mâna (chiar mai indicat).
Cel mai bine merg făcuți pe grătar cu foc, dar dacă nu avem cum, atunci ne mulțumim cu ei făcuți în tigaie!

Ii consumam cu putin mustar fara zahar sau daca sunteti la PL cu o salata de legume!

Poftă bună! 

2 comentarii: