Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Labneh este un iaurt foarte bine scurs de zer, cu o consistenta undeva intre iaurt si branza.
Este o reteta libaneza, labneh, este acea crema de iaurt atat de importanta in bucataria libaneza,
consumata dimineata, la pranz si seara, indulcita sau sarata, de sine
statoare (ca antreu) sau ca garnitura la diferite legume umplute si
mancaruri cu carne. Labneh este un iaurt foarte bine scurs de zer, cu o
consistenta undeva intre iaurt si branza.
Pentru serile calduroase de vara cand vrem sa mancam ceva “usor” puteti
incerca Labneh. Este foarte usor de facut si va garantez ca o sa placa
tuturor.
INGREDIENTE:
- 500 g crema de branza 0,2% (eu am folosit Ehrmann)/iaurt degresat 0,1%
- 1/2 lingurita sare
Decor: pasta de ardei iute, menta tocata, rozmarin tocat, alte verdeturi tocate, menta, sau le marinam in ulei de masline cu usturoi.
MOD DE PREPARARE:
Veti avea nevoie de tifon, strecuratoare si castron.
Se pune tifonul peste strecuratoare, iar aceasta va sta deasupra unui castron.
Se amesteca iaurtul cu sare şi se toarna in strecuratoarea
pregătita.
Se pune în frigider timp de două zile. După două zile lichidul din
castron se arunca, iar iaurtul se modeleaza sub forma de bilute de ce
dimensiune se doreste.
Trebuie sa ne umezim mainile cu apa la fiecare biluta pe care o facem.
Aceste bile de iaurt se mai pun in frigider pentru o ora si apoi le tapetam cu orice ne vine in minte (pasta de ardei iute, menta tocata, rozmarin tocat, alte verdeturi tocate, menta), sau le marinam in ulei de masline cu usturoi.
Aceste bile de iaurt se mai pun in frigider pentru o ora si apoi le tapetam cu orice ne vine in minte (pasta de ardei iute, menta tocata, rozmarin tocat, alte verdeturi tocate, menta), sau le marinam in ulei de masline cu usturoi.
Sa il serviti cu placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu