Faza Croazieră (PV), Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
-200 gr pulpa vită/vitel
-200 gr piept de pui
-2 morcovi
- ½ țelină
- 2 ardei
- 1 ceapă
- 2 lg pastă de roșii
- 1 iaurt (150-200 g)
- 1 ou întreg plus 2 gălbenușuri pentru dres
- sare, piper
- pătrunjel și mărăr verde
Spălați legumele și le tăiați cubulețe. Puneți 2,5 l de apă în oală și adăugați legumele. Lăsați-le să fiarbă circa 25 minute. Între timp pregătiți carnea; o tocați și adăugați în același bol 1 ou, sare, piper și mărăr verde.
Amestecați din nou în blender pentru a omogeniza compoziția. Formați bile de circa 2-2,5 cm în diametru. Adăugați pasta de rosii si perișoarele peste legumele care fierb și lăsați mai departe să fiarbă pentru înca 25 minute (va dați seama când sunt fierte perișoarele).
MOD DE PREPARARE:
Spălați legumele și le tăiați cubulețe. Puneți 2,5 l de apă în oală și adăugați legumele. Lăsați-le să fiarbă circa 25 minute. Între timp pregătiți carnea; o tocați și adăugați în același bol 1 ou, sare, piper și mărăr verde.
Amestecați din nou în blender pentru a omogeniza compoziția. Formați bile de circa 2-2,5 cm în diametru. Adăugați pasta de rosii si perișoarele peste legumele care fierb și lăsați mai departe să fiarbă pentru înca 25 minute (va dați seama când sunt fierte perișoarele).
Amestecăm gălbenușurile cu iaurtul.
Tragem oala de pe foc și luăm câte puțină zeama din oală, și o turnăm
peste galbenusuri, din aproape in aproape. Omogenizăm puțin câte puțin
și apoi turnăm totul în oala de ciorbă.
Oprim focul, adăugăm mărărul și pătrunjelul tocat mărunt și lăsăm oala cu capacul pus ca să se întrepătrundă aromele.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu