Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
1 kg sfecla rosie
1 buc. mica de hrean
4 linguri ulei de masline/ulei de parafina
3 liguri otet balsamic
sare
Mod de preparare
Puneti sfecla spalata, intr-o oala, adaugati apa peste cat sa o acopere bine, adaugati si un praf de sare si lasati la fiert. 1 ora – 1 ora si jumatate, verificati din cand in cand si o scoateti cand este indeajuns de patrunsa.
Cand este fiarta, se scoate din apa si se lasa sa se raceasca bine.
Dupa ce s-a racit, se curata coaja si se da pe razatoarea mica sau o taiem bucatele - dupa bunul plac.
Hreanul se curata de coaja, se spala si se da si el pe razatoarea mica.
Se amesteca hreanul cu sfecla , se adauga sare, ulei si otet , se amesteca bine si poate fi consumata alaturi de fripturi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu