Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Prajitura asta este cunoscuta mai de toata lumea, fie sub
denumirea deprajitura isteata,
fie sub denumirea de “Prajitura desteapta”. Este
acelasi lucru, o prajitura care la copt
se separa in trei straturi: un blat la baza, crema la mijloc
si un blat pufos deasupra.
De data asta avem varianta dukan a acestei prajituri.
Puteti varia aromele in functie de preferinte: o puteti lasa
simpla, vanilata, sau cu rom,
coaja/aroma de lamaie, coaja/aroma de portocala, de fiecare
data poate fi altfel.
4 oua
4 linguri faina de tarate de ovaz (macinate in robot)
1 lg amidon
150 g branza degresata (am folosit Lacteea 0.2%)
cca 10 linguri indulcitor (Xylitol)
500 ml lapte degresat 0.1% grasime
esenta de vanilie
un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
Frecam cca 2 minute branza cu indulcitorul.
Se separa albusurile de galbenusuri si se adauga in branza,
treptat cate un galbenus, mixand continuu.
Se adauga laptele fiert si racit si amidonul amestecat cu
taratele de ovaz, apoi vanilia.
Omogenizam bine. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de
sare si se incorporeaza usor in restul compozitiei.
Amestecul este mai mult lichid decat solid, asa trebuie sa fie.
Amestecul este mai mult lichid decat solid, asa trebuie sa fie.
Se toarna aluatul intr-o tava in care s-a pus hartie de copt
in prealabil si se baga usor
in cuptorul preincalzit la 120°C (cu grija sa nu curga).
Se coace la foc minim cca 120°C , timp de 1 ora, maxim 1 ora
si 10 min.
Se portioneaza dupa ce se raceste.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu