miercuri, 10 iulie 2013

CLATITE Dukanite

 Faza Croazieră , Consolidare, Stabilizare definitivă

                                                    

INGREDIENTE:


- 8 linguri tarate rasnite fin    
- 4 linguri amidon
- 12 linguri lapte praf
- 2 oua
- 1 pahar lapte
- 1 pahar apa minerala
- esente dupa gust                                 

MOD DE PREPARARE:

Se amesteca bine cu telul prafurile (taratele, amidonul, laptele praf) cu ouale, laptele si apa adaugate treptat pentru a avea consistenta normala de clatite, nici prea groasa, nici prea lichida. Daca este necesar puneti mai mult sau mai putin lapte/apa. Am lasat compozitia sa stea putin pana am mai trebaluit prin bucatarie dupa care am trecut la coacerea clatitelor.

Eu am sters tigaia cu un servetel uns cu putin ulei de masline inainte de fiecare clatita. Nu stiu daca este neaparat necesar, dar fiind la prima experienta cu clatitele dukan si avand o pofta de lup, n-am vrut sa risc sa nu-mi iasa.

Am pus tigaia la incins dupa care am dat focul mai mic, nu pe minim. Se coc clatitele normal, se intorc cu o spatula de silicon (pentru a proteja tigaia in special). Se coc foarte repede si se intorc foarte usor. Eu n-am pus indulcitor in compozitia de clatite tot de teama sa nu se lipeasca .

Le-am servit umplute cu branza indulcita si amestecata cu putina dulceata de goji si pudrate cu indulcitor. Au fost grozave… mi-a fost tare dor de ele.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu