Faza Croazieră , Consolidare, Stabilizare definitivă
- 8 linguri tarate rasnite fin
- 4 linguri amidon
- 12 linguri lapte praf
- 2 oua
- 1 pahar lapte
- 1 pahar apa minerala
- esente dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca bine cu telul prafurile (taratele,
amidonul, laptele praf) cu ouale, laptele si apa adaugate treptat pentru a avea
consistenta normala de clatite, nici prea groasa, nici prea lichida. Daca este
necesar puneti mai mult sau mai putin lapte/apa. Am lasat compozitia sa stea
putin pana am mai trebaluit prin bucatarie dupa care am trecut la coacerea
clatitelor.
Eu am sters tigaia cu un servetel uns cu putin
ulei de masline inainte de fiecare clatita. Nu stiu daca este neaparat necesar,
dar fiind la prima experienta cu clatitele dukan si avand o pofta de lup, n-am
vrut sa risc sa nu-mi iasa.
Am pus tigaia la incins dupa care am dat focul mai mic, nu pe minim. Se coc clatitele normal, se intorc cu o spatula de silicon (pentru a proteja tigaia in special). Se coc foarte repede si se intorc foarte usor. Eu n-am pus indulcitor in compozitia de clatite tot de teama sa nu se lipeasca .
Am pus tigaia la incins dupa care am dat focul mai mic, nu pe minim. Se coc clatitele normal, se intorc cu o spatula de silicon (pentru a proteja tigaia in special). Se coc foarte repede si se intorc foarte usor. Eu n-am pus indulcitor in compozitia de clatite tot de teama sa nu se lipeasca .
Le-am servit umplute cu branza indulcita si
amestecata cu putina dulceata de goji si pudrate cu indulcitor. Au fost
grozave… mi-a fost tare dor de ele.
Pofta buna!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu