marți, 9 iulie 2013

PUI IN STIL SPANIOL

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

 

INGREDIENTE: 2 Portii

-3 - 4 pulpe superioare/inferioare de pui, combinate / 2 pulpe intregi

- 1 ceapă mică (dacă sunteți la atac sau croazieră PP) sau 2 cepe pentru celelalte faze (PL, consolidare, stabilizare)

- 2 lgt paprica de ardei

- 1 lgt suc de lămâie

- ½ legătură de pătrunjel verde


- 200 ml supă de legume/carne (sau apă)

- 1 lgt de ulei de măsline

- sare, piper

 

MOD DE PREPARARE: 

 Spalam si curătam pulpele de pui de piele. 

Ceapa o tăiem julien și o punem într-un bol alături de pătrunjelul verde tocat marunt, sucul de lămâie, paprika, sarea, piperul și uleiul de măsline. 

Amestecam bine și adăugați pulpele de pui. 

Ungem bine carnea cu această compoziție. 

Punem totul într-un vas yena sau o tavă și turnați peste supa de legume/carne (iese mai gustoasa decât cu apă). 

Introduceți în cuptorul încins la 180°C pentru 45-50 minute. 

Pe parcursul șederii în cuptor întoarceți cel puțin de 2 ori bucățile de pui în vas. Puiul se frăgezește, iar aroma discretă de lămâie îi dă o savoare aparte.

Se consuma cald, in PV garnisit cu legume permise!


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu