Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE: (cca 200 g)
-5 linguri cu fructe goji
- 450 ml apa
- 1/2 plic Gel Fix Dr. Oetker(eu am folosit Gel Fix 3:1)
- 3-4
linguri indulcitor lichid
- suc de la1/2 lamaie
- 2-3
picaturi esenta de capsuni optional
-1 pastaie de vanilie/ esenta de vanilie - optional
-1 pastaie de vanilie/ esenta de vanilie - optional
MOD DE PREPARARE:
Punem fructele goji intr-o craticioara, adaugam apa si le lasam cca 20 minute sa se hidrateze.
Punem
craticioara pe foc mic, adaugam indulcitorul, sucul de lamaie, aroma de capsuni, pastaia de vanilie taiata pe lungime sau esenta de vanilie si Gel Fix.
Fierbem
gemul pana cand fructele sunt complet moi, indepartam pastaia de vanilie, amestecam
bine si fierbem gemul in continuare pentru 7 minute.
Stingem
focul si lasam gemul sa se raceasca.
Consistenta gemului fierbinte este
lichida, dar dupa ce se raceste complet, se va intari.
Dupa
ce s-a intarit, se paseaza cu blenderul pana obtinem consistenta dorita.
Puteti sa il pasati foarte fin, dar se pot lasa si bucatele de fructe prin el.
Il punem in borcane.
Il punem in borcane.
Poate fi folosit in prajituri, umplutura pentru clatite, pe paine/painici/briose, muffins Dukan.
Sa va fie de folos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu