duminică, 7 iulie 2013

DULCEATA DE GOJI

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


INGREDIENTE:  (cca 200 g)


-5  linguri cu fructe goji



- 450 ml apa


- 1/2 plic Gel Fix Dr. Oetker(eu am folosit Gel Fix 3:1)


- 3-4 linguri indulcitor lichid


- suc de la1/2 lamaie 


- 2-3 picaturi esenta de capsuni optional

-1 pastaie de vanilie/ esenta de vanilie - optional                                                     


MOD DE PREPARARE:

Punem fructele goji intr-o craticioara, adaugam apa si le lasam cca 20 minute sa se hidrateze. 

Punem craticioara pe foc mic, adaugam indulcitorul, sucul de lamaie, aroma de capsuni, pastaia de vanilie taiata pe lungime sau esenta de vanilie si Gel Fix.

Fierbem gemul pana cand fructele sunt complet moi, indepartam pastaia de vanilie, amestecam bine si fierbem gemul in continuare pentru 7 minute.


Stingem focul si lasam gemul sa se raceasca. 

Consistenta gemului fierbinte este lichida, dar dupa ce se raceste complet, se va intari.

Dupa ce s-a intarit, se paseaza cu blenderul pana obtinem consistenta dorita. 

Puteti sa il pasati foarte fin, dar se pot lasa si bucatele de fructe prin el.

Il punem in borcane. 


Poate fi folosit in prajituri, umplutura pentru clatite, pe paine/painici/briose, muffins Dukan.

                                   


Sa va fie de folos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu