marți, 23 iulie 2013

LASAGNA DUKAN

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă



INGREDIENTE:

Umplutură:

- 200 g carne de vitel tocată
- 200 g carne de pui/curcan tocata
- 1 lingura de ulei de masline

- 1 ceapă

- 3-4 căței de usturoi

- 200 gr sos de roșii

- 3 linguri pastă de roșii


- 1 cană de apă

- sare, piper, busuioc uscat

- ½  legătură pătrunjel verde


Ingrediente pentru 3 clătite:


-1 ou

- 1 lg si jumătate amidon de porumb

-3-4 linguri lapte degresat

- 2-3 linguri apă minerală

- sare


Ingrediente pentru umplutura cu brânză:


-1 cutie brânză degresată (250 gr)

- 1 ou

- ½  legătură pătrunjel verde


Ingrediente pentru sosul Bechamel:


-200 ml lapte degresat

-1 lingură amidon

-praf de nucșoară

-un vârf de sare


MOD DE PREPARARE:

Mai întâi ne ocupăm de umplutura de carne. Punem carnea tocată într-o tigaie sau oală antiaderentă și o lăsăm să se gătească cu o lingura de ulei de masline incinsa, până își schimbă culoarea (amestecam în ea mereu).

Apoi adăugăm ceapa și usturoiul tăiate mărunt, sosul și pasta de roșii, apa, sarea, piperul, busuiocul și pătrunjelul tocat mărunt. Punem capacul și o lăsăm să fiarbă circa 40-45 minute, amestecând din când în când.

Până se face aceasta ne ocupăm de celelalte componente. Pentru clătite amestecăm oul cu amidonul, laptele degresat, apa minerală și sarea și le pregătim ca orice clătite, folosind o tigaie antiaderentă încinsă la maxim .

Trebuie să iasă 3 clătite pe care le lăsați la răcit.

Pentru a pregăti sosul Bechamel amestecați toate ingredientele și le puneți la fiert până se îngroașă.


Pentru umplutura de brânză amestecați toate ingredientele într-un vas.

Ansamblare: 

Într-un vas de yena  puneți mai întâi un strat de carne cu sos, apoi unul de brânză (un sfert din compoziție), apoi o clătită și jumătate tăiată fâșii, iar un strat de carne cu sos, iar brânză, apoi din nou fașii din clătite, încâ un strat de carne cu sos iar deasupra turnați sosul Bechamel, crema de branza ramasa și încercați să îl întindeți deasupra cărnii. 

Introduceți vasul în cuptorul încins în prealabil la 180°C  și o lăsați circa 35-40 minute. 

Înainte de a mânca prima porție lăsați-o să se răcească puțin.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu