Faza Atac, Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
- 3 abusuri
- 3 abusuri
- indulcitor dupa gust - eu am folosit 5 pastile; o pastila este echivalentul a 1 lingurita de indulcitor lichid
- sare
- 3 picaturi de otet
- sare
- 3 picaturi de otet
- esenta de vanilie - sau orice alta esenta - optional
MOD DE PREPARARE:
Lasam albusurile sa stea la temperatura camerei timp de o ora intr-un
bol acoperit cu un prosop. Cand incepem sa batem albusurile cu mixerul
adaugam un varf de sare.
Cand devin spumoase si prind consistenta, incepem sa adaugam indulcitorul. Punem si otetul apoi esenta de vanilie si lasam sa mixeze pana
obtinem o spuma foarte tare, care nu cade din castron daca il intoarcem
cu fundul in sus.
Punem albusul spuma tare in gramezi mici pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui posh sau cu o lingurita. Ar fi frumos sa facem si un mic mot bezelelor.
Preincalzim cuptorul la 120-130°C. Coacem bezelele in jur de 1 ora,
deschizand la 45 minute usa cuptorului pentru a lasa sa iasa aburul.
Cand oprim focul intredeschidem usa cuptorului (cat sa stea manerul unei
linguri de lemn) si le lasam sa se raceasca in cuptor.
Pe cat de simplu, pe atat de delicios
!Pofta Buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu