Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Plecand de la reteta clasica Terine (Chiftelute) din pui si vita la cuptor, am imbunatatit-o pentru PL:
INGREDIENTE:
- 400 g carne tocata (piept de pui si vitel)
- 2 catei usturoi
-1 ceapa de marime medie
- 2 oua
- optional, depinzand de faza :1.5/2/3 linguri de tarate - eu le macinat, sunt mai fine,
- sare, piper
- condimente: marar, frunze de busuioc sau dafin, patrunjel verde
Ingrediente pentru marinare:
- 400 g rosii din conserva
- 1 morcov ras
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura vin alb
- 4-5 linguri supa pui (sau apa daca nu aveti supa)
- 1 ceapa tocata marunt
- ½ lingurita indulcitor
- sare, piper
PREPARARE:
Tocam carnea, ceapa si usturoiul si le amestecam mararul, busuiocul sau dafinul, patrunjelul, ouale, sarea si piperul.
Tocam carnea, ceapa si usturoiul si le amestecam mararul, busuiocul sau dafinul, patrunjelul, ouale, sarea si piperul.
Framantam cu mana tocatura pana
obtinem o pasta omogena, din care modelam bilute pe care le asezam
intr-o tava, pe care am pus o hartie de copt.
Le lasam la copt la 200°C cca 30 minute pana se rumenesc frumos.
Chiftelutele obtinute le punem intr-un vas termorezistent.
Pregatim
sosul de rosii:
Calim ceapa si morcovul in ulei de masline, apoi adaugam
rosiile pe care le vom zdrobi, supa, indulcitorul, sarea, piperul si, lasam sa
fiarba aproximativ 5 minute.
Turnam sosul peste chiftelute, punem frunzele de busuioc si dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 10 - 15 minute.
Le servim calde.
Pofta buna!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu