sâmbătă, 29 iunie 2013

CIORBA DE DOVLECEI CU ZDRENTE DE OU

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

 Retete Culinare - Ciorba de dovlecei dreasa cu ou


O ciorbita dietetica perfecta pentru pranz, sau cina, este foarte usoara si foarte delicioasa.

INGREDIENTE:

2 dovlecei mai mici
1 morcov mare
 o felie de telina mica
1 pastarnac mic
1 ceapa medie
cateva picaturi de ulei de masline
1,6 litri supa pui
250 ml bors/sucul de la 1/2 lamaie/1 lingura Bors Magic/otet
frunze de leustean
2 oua
sare
piper

MOD DE PREPARARE:
 
Morcovii, telina, pastarnacul si ceapa tocate cuburi mici le calim inabusit intr-o tigaie antiaderenta in care am pus un strop ulei de masline, apoi turnam peste legume apa fiebinte, apoi le punem la fiert in 2 litri supa de pui.

Cand acestea sunt aproapte fierte adaugam dovleceii taiati cuburi mai mari, borsul - daca folosim fiert in prealabil si frunzele de leustean. Potrivim de sare si piper si lasam saa fiarba pana se moaie dovleceii (in jur de 10 minute).

Inainte sa oprim focul batem 2 oua, apoi le turnam usor in oala. In timp ce turnam amestecam continuu, sub locul in care curge acesta, astfel incat oul sa se “sparga” in oala, iar zdrentele acestuia sa fie mici.

Daca nu am folosit bors - eu nu am avut, punem Borsul Magic, sucul de lamaie sau otetul, mai lasam 1 minut sa fiarba apoi oprim focul.

Servim ciorba fierbinte, cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu