luni, 24 iunie 2013

PUI MACAO

Faza Croazieră(PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

       Pui Macao este o reteta gatita in stil asiatic, delicioasa. Am personalizat-o pentru Dieta Dukan!
  

INGREDIENTE: 2 portii 


- 400 gr piept de pui
- 3 catei usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov mic
- 1 telina mica
- 1 tulpina de telina
- 3 cm radacina ghimbir
- 1 ceapa mica
- 1 lingura sos de soia light (aliment tolerat)
- 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 1 lingura indulcitor
- 1 lingura otet (eu am folosit balsamic)
- sare si piper macinat
- 1 lingura ulei de masline/susan (aliment tolerat)
- 8 cm tulpina de praz

MOD DE PREPARARE:

Taiem pieptul de pui fasii potrivite, adaugam sare si piper, apoi zeama de lamaie si amestecam bine. 
Acoperim vasul cu o folie si lasam la rece cel putin 15 minute.

 Cat se “racoreste” puiul, ne ocupam de legume. Morcovii si radacina de telina le taiem betisoare, telina verde si prazul le taiem pe diagonala, fasii lungi, usturoiul il tocam marunt, ardeii ii taiem fasii, iar ghimbirul l-am razuit pe razatoarea cu ochiuri mici.

    Intr-o tigaie wok, sau daca nu aveti una, intr-o tigaie incapatoare, punem uleiul. Tinem cateva secunde, la foc mediu spre mare.

   Adaugam pieptul de pui, amestecand bine ca sa se desfaca bucatile intre ele. Lasam 1-2 minute.
   Adaugam morcovul, radacina, tulpinile de telina si ghimbirul ras fin. Amestecam bine si lasam la inabusit 2-3 minute.
   Urmeaza sa punem ardeiul gras, prazul. Lasam 1-2 minute, cat sa se inmoaie legumele, dar sa ramana totusi crocante.
La final adaugam otetul, indulcitorul si sosul de soia. Mai amestecam de 2-3 ori si lasam doar cat sa se evapore alcoolul din otet si sa se intrepatrunda aromele.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu