Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
1/2 kg ardei gras (daca se poate ardei de mai multe culori)3 linguri ulei de parafina, sau 1 lingura ulei de masline + 2 linguri ulei de parafina
1lingura otet de vin alb
2-3 linguri de apa
sare, piper
patrunjel verde pentru decor – optional
2 catei usturoi – optional
MOD DE PREPARARE:
Ardei spalati vor fi copti pe gratar (sau pe o tabla pe aragaz). Ii asezam intr-un castron, presaram sare peste ei si ii acoperim cu un prosop sau un capac. Dupa ce s-au racit putem curata pielita arsa mult mai usor.
Curatam ardeii de pielita si cotoare, ii feliem si ii asezam intr-o salatiera.
Saram ardeii, punem uleiul, otetul si apa si presaram patrunjel verde.
Puteti lasa ardeii si cu cotoare, sau daca va place cu usturoi adaugati 1-2 catei de usturoi tocati.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu