Croaziera (PV), Consolidare si Stabilizare defiitiva
INGREDIENTE:
Blat:
4 oua
1 lingura de ulei de masline/rapita
3 linguri de iaurt/lapte batut
4 linguri de faina tarate de ovaz
2 linguri amidon
3 lingurite de praf de copt
300 – 400 gr. brocoli/spanac
sare
Umplutura:
250 gr crema de branza sau branza
de vaci
3 oua fierte tari
2 linguri iaurt
1 lingura de mustar
200 gr. jambon de curcan light
1 gogosar murat
MOD DE PREPARARE:
Se
pun la fiert buchetelele de broccoli in apa cu putina sare. Cand s-au inmuiat se scurg bine si
se paseaza.
Piureul de broccoli se
amesteca cu ulei si sare.
Separat se bat albusurile spuma tare, cu un varf de cutit de sare. Galbenusurile se amesteca bine cu faina de tarate, amidon si praf de copt.
Separat se bat albusurile spuma tare, cu un varf de cutit de sare. Galbenusurile se amesteca bine cu faina de tarate, amidon si praf de copt.
Incorporati in amestecul de broccoli iaurtul/laptele batut, compozitia de faina si amidon.
Adaugati apoi albusurile amestecand cu
grija, incet de jos in sus pentru a rezulta un amestec pufos.
Tapetati o tava
mare cu hartie de copt, de silicon sau teflonata ori ungeti cu putin ulei de parafina o
tava neaderenta. Turnati aluatul si dati la cuptor, la foc potrivit, 15- 20 min.
Intre timp fierbeti 3 oua si pisati-le cu furculita.
Adaugati ouale, mustarul si iaurtul in crema de branza.
Cand s-a racorit blatul, puneti-l
cu hartie cu tot pe un servet umed, intindeti putina crema de branza.
Puneti deasupra felii de jambon de curcan,
Apoi
restul de crema de branza, asaza in mijloc felii de gogosar.
Cu ajutorul
hartiei, strangeti cu grija, si rulati, impachetati in folie de aluminiu sau
folie alimentara si dati la rece minim 2 ore. Taiati inainte de servire, cu un
cutit foarte ascutit.
Pofta buna!
Sursa de inspiratie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu