Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente :
2
linguri tarate de grau
4 linguri tarate de ovaz macinate
4 linguri tarate de ovaz macinate
1-2
linguri indulcitor lichid/solid
2
lingurite praf de copt
2
linguri lapte praf degresat
2
oua
2
linguri amidon de porumb
1
lingurita scortisoara
esenta
vanilie (optional)
Mod
de preparare
Punem
intr-un vas taratele de ovaz, taratele de grau, praful de copt, amidonul,
laptele praf si scortisoara si le amestecam bine.
Adaugam
ouale usor batute, indulcitorul si esenta de vanilie.
Amestecam
aluatul pana la completa omogenizare, apoi il lasam sa se odihneasca cca 20 de
minute.
Cu
ajutorul unei lingurite, formam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt,
mici gramajoare de aluat, apoi le aplatizam si le dam o forma relativ rotunda.
Coacem
biscuitii in cuptorul preincalzit la 170°C, functia traditionala, al treilea
etaj de jos in sus, pentru 20-25 minute. Daca ii doriti crocanti, in ultimele
10 minute, reglati cuptorul pe functia ventilata si reduceti temperatura la
150°C.
Ii
lasam sa se raceasca complet, asezati pe un gratar, apoi ii servim. Eu am ales
sa fac si o mica glazura pe care am obtinut-o din 2 linguri de lapte praf
amestecate cu 1 lingura de lapte degresat, indulcitor si putina esenta de
vanilie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu