miercuri, 19 iunie 2013

Biscuiti Dukan cu Scortisoara

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


                             

Ingrediente :  

2 linguri tarate de grau

4 linguri tarate de ovaz macinate 

1-2 linguri indulcitor lichid/solid

2 lingurite praf de copt

2 linguri lapte praf degresat

2 oua

2 linguri amidon de porumb

1 lingurita scortisoara

esenta vanilie (optional)
                                                                      

Mod de preparare

Punem intr-un vas taratele de ovaz, taratele de grau, praful de copt, amidonul, laptele praf si scortisoara si le amestecam bine.

Adaugam ouale usor batute, indulcitorul si esenta de vanilie.

Amestecam aluatul pana la completa omogenizare, apoi il lasam sa se odihneasca cca 20 de minute.

Cu ajutorul unei lingurite, formam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, mici gramajoare de aluat, apoi le aplatizam si le dam o forma relativ rotunda.

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 170°C, functia traditionala, al treilea etaj de jos in sus, pentru 20-25 minute. Daca ii doriti crocanti, in ultimele 10 minute, reglati cuptorul pe functia ventilata si reduceti temperatura la 150°C.

Ii lasam sa se raceasca complet, asezati pe un gratar, apoi ii servim. Eu am ales sa fac si o mica glazura pe care am obtinut-o din 2 linguri de lapte praf amestecate cu 1 lingura de lapte degresat, indulcitor si putina esenta de vanilie.

                              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu