luni, 17 iunie 2013

Tarta cu rubarba

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă



INGREDIENTE:


 -3 ouă
- 4 lg faina de tărâțe de ovăz
- 4-5 lg de lapte praf degresat
- 2 lg amidon de porumb
- 2 lg quark sau iaurt
- ½ lgt praf de copt
- îndulcitor 3 lg (sau după gust)
- esență de vanilie
- 2 tije de rubarbă tăiate în bucăți de circa 0,5 cm grosime


MOD DE PREPARARE: 


Separăm albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă le amestecăm cu quarkul, tărâțele de ovăz, laptele praf degresat, amidonul și îndulcitorul pudră și omogenizăm. Adăugăm esența de vanilie și praful de copt și lăsăm deoparte până batem albușurile spumă tare de tot. Integrăm albușurile spumă în compoziția cu gălbenușurile, amestecând de sus în jos (și nu în sensul acelor de ceasornic, ca să rămână aerată compoziția).

Întindem un strat de aluat în tavă, apoi adăugăm ¾ din bucățile de rubarbă, adăugăm restul de compoziție și presărăm deasupra bucățile de rubarbă rămase.

Introducem în cuptorul încins la 170 grade și coacem pentru circa 25-30 minute (sau până trece testul scobitorii).

Rubarba acrișoară dă o savoare deosebită prăjiturii (e ca și cum ați fi folosit bucăți de măr acrișor). Se consumă rece, pudrata cu indulcitor.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu