Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
300 g carne de vita
2 rosii decojite
100 g ciuperci champignon
1 salota/1 ceapa
1 lingura ulei de masline
150 g suc de rosii
2 morcovi
4 catei de usturoi
1-2 cani apa calda
sare, piper
patrunjel pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Taiem carnea in patratele potrivite sau in fasii late de cca 5-6 cm.
Intr-o cratita, pe foc mic spre mediu, punem 1 lingura de ulei de masline. Cand acesta este incins, adaugam carnea de vita.
O calim pana cand isi schimba culoarea, adaugam putina apa fierbinte, calim in acest amestec si salota/ceapa, taiata in felii foarte subtiri si catei de usturoi tocati marunt si morcovul taiat in jumatate pe lungime si apoi fiecare jumatate in felii.
Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugam sucul de rosii, rosiile decojite, tocate marunt si o cana cu apa calda.
Acoperim cratita cu un capac si lasam tocanita sa fiarba, pe foc mic, pana cand carnea este patrunsa. Mai adaugam apa din cand in cand, in cazul in care sosul scade prea mult.
Inainte cu cca 20 de minute de a stinge focul, adaugam ciupercile champignon,
Amestecam bine, acoperim cratita cu capac si mai lasam tocanita pe foc mic pana cand ciupercile sunt si ele patrunse.
Servim tocanita de vita cu patrunjel tocat deasupra si cu o mamaliguta Dukan delicioasa!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu