lată-ne
ajunşi fie la greutatea ideală, adică greutatea stabilită şi
acceptată la începutul regimului, fie la greutatea de resemnare
acceptată ca un rău bun sau ca o victorie pe jumătate, ştiind că
pentru a persevera, implicarea ar fi prea costisitoare şi riscă să
ameninţe edificiul.
Timpul
constrângerilor puternice a trecut deci, sunteţi în sfârşit pe
traseul în linie dreaptă. Organismul şi voi înşivă aţi făcut
un efort prelungit, sunteţi recompensaţi, dar vă ameninţă un
imens pericol, triumfalismul. Aveţi greutatea dorită, dar această
greutate nu vă aparţine încă. Sunteţi în situaţia unui călător
într-un tren care intră în gară pentru o scurtă oprire într-un
oraş necunoscut, dar al cărui locuitor vă consideraţi deja, fără
să-l cunoaşteţi şi fără să fi trăit aici. Nimic mai nesigur;
trenul poate pleca dintr-un moment într-altul luându-vă cu sine,
dar dacă într-adevăr v-aţi hotărât să rămâneţi aici, mai
este nevoie să vă aduceţi şi valizele, să vă găsiţi o casă,
un loc de muncă şi nişte prieteni. La fel este şi cu greutatea pe
care aţi atins-o; aceasta vă va aparţine cu adevărat dacă vă
veţi face timp să vă ocupaţi de ea şi dacă-i veţi acorda un
minim efort necesar pentru a o menţine.
Durata
regimului - 10 zile/kg pierdut
Durata
acestui regim de tranziţie se calculează în funcţie de greutatea
pierdută, pe baza a zece zile pe kilogram pierdut. Dacă tocmai aţi
slăbit
20
de kilograme, veţi avea nevoie să urmaţi acest regim de
20
de ori câte
10
zile, adică 200
de zile sau
6
luni şi
20
de zile, iar pentru 10
kilograme,
100
de zile. Astfel, va fi cel mai uşor de calculat pentru fiecare
timpul exact care îl desparte de stabilizarea definitivă.
Prin
urmare, pe tot parcursul consolidării greutăţii, veţi urma cât
mai fidel posibil regimul următor, în cadrul căruia veţi putea
consuma după propriul plac următoarele alimente:
Proteine
şi legume
Până
acum, pe parcursul întregului regim de cursă lungă, v-aţi hrănit
alternativ cu proteine, întrerupte de proteine
+
legume, altfel spus cunoaşteţi bine aceste două categorii de
alimente. De acum înainte, alternanţa nu mai are loc, iar
proteinele şi legumele vă aparţin, integral şi împreună.
Proteinele
şi legumele constituie o bază stabilă şi incompresibilă pe care
vă veţi construi de acum înainte palierul stabilizării care ne
interesează aici, precum şi pe cel al stabilizării definitive care
va urma. De aici şi interesul pentru aceste două categorii majore
de alimente care, pentru tot restul vieţii, vor putea fi
consumate fără limitări privind cantitatea, la ora la care doriţi
şi în proporţiile şi combinaţiile care vă plac.
Cunoaşteţi
deja toate elementele care fac parte din aceste două categorii,
Pe
această bază care vă este familiară, Protal adaugă acum alimente
noi, care vor îmbunătăţi regimul zilnic şi pe care le puteţi
introduce începând de acum, în următoarele proporţii şi
cantităţi.
Pe
parcursul întregii perioade de consolidare a greutăţii, veţi
urma cât mai fidel posibil regimul următor, în care veţi avea
voie să consumaţi următoarele alimente:
- alimentele proteice din regimul de atac
- legumele din regimul de cursă lungă
- o porţie de fructe pe zi, cu excepţia bananei, strugurilor şi cireşelor
- două felii de pâine integrală pe zi
- 40 g de caşcaval
- două porţii de făinoase pe săptămână
- pulpă de miel şi de porc (file)
Şi
pentru ca tacâmul să fie complet:
• una-două
mese de gală pe săptămână, dar în mod imperativ şi
inconturnabil
o
zi de proteine (regim de atac) pe săptămână, nenegociabilă
şi non-interşanjabilă.
Atentie, consolidarea trebuie impartita in doua faze. Practic la 50 de zile de consolidare, prima faza va avea 25 de zile.
In prima faza avem o masa de sarbatoare, in a doua faza 2 mese de sarbatoare.
Alimentele se introduc treptat. In prima saptamana evantual fructele, apoi painica, apoi fainoasele si tot asa....
Atentie, consolidarea trebuie impartita in doua faze. Practic la 50 de zile de consolidare, prima faza va avea 25 de zile.
In prima faza avem o masa de sarbatoare, in a doua faza 2 mese de sarbatoare.
Alimentele se introduc treptat. In prima saptamana evantual fructele, apoi painica, apoi fainoasele si tot asa....
O
masa de sarbatoare inseamna ca puteti manca orice doriti: un aperitiv,
antreu si desert – fiecare consistand din absolut orice alimente.
Exista doar doua conditii:
- sa nu mancati niciodata mai mult de o portie. Adica sunt permise o portie normala de aperitiv + o portie de antreu + un desert, un pahar de vin, etc. Dar nu mancati doua deserturi, sau doua entreuri, etc.
- niciodata sa nu mancati doua mese de sarbatoare succesive. Adica daca luni seara ati mancat o cina de sarbatoare, marti dimineata nu mancati un mic dejun de sarbatoare. Altfel corpul se va reobisnui cu vechiul mod de a manca si va fi mult mai greu sa reveniti la rutina de consolidare.
- Carnurile Noi
- Carne de miel – incercati sa mancati portiunile cele mai slabe ale mielului
- Carne de porc – la fel, incercati sa mancati doar portiunile cele mai slabe (nu coaste, spate, etc).
- Sunca
Activitate fizica
25 de minute de mers pe jos pe zi.
sursa: "Nu stiu sa slabesc", dr. Pierre Dukan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu