Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
3 dovlecei de marime medie
200 g carne de tocata/pui/vita
2 linguri tarate de ovaz rasnitate
1 lingura de ulei de masline/parafina- optional
1 ceapa
1 ou
1 lingurita amidon - optional
50 g pasta de tomate 100%, (suc de rosii), sau facuta acasa
1 morcov
1 telina mica
patrunjel verde
sare si piper dupa gust
un varf de cimbru
1 foaie mica de dafin
crema de branza sau iaurt pentru servit
PREPARARE:
Alegem dovleceii astfel incat sa nu fie patati sau stricati. Fiecare dovlecel il taiem in 3 bucati si apoi ii scobim.
Curatam si tocam ceapa marunt. Spalam si curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul. Amestecam carnea cu ceapa tocata marunt, taratele, oul batut, patrunjel si condimentam cu sare, piper si putin cimbru.
Amestecam bine pentru a obtine o compozitie omogena. Umplem dovleceii cu aceasta compozitie, apoi ii punem in vasul in care ii fierbem impreuna cu o rosie, o frunza mica de dafin plus feliile de morcovi si de telina. Punem apa calda peste nivelul dovleceilor si ii punem la fiert. Dupa ce au dat in clocot lasam sa fiarba cam 10 minute.
Preagatim un vas termorezistent in care punem un sos obtinut din amestecarea pastei de tomate cu amidonul , pe care l-am diluat cu zeama in care au fiert dovleceii. Adaugam uleiul de masline.
Scoatem dovleceii si ii punem in vas peste sos. Pasam morcovii si telina, si ii turnam in sos. Vor sta la cuptor cam 30 de minute. Ii servim calzi, cu crema de branza sau iaurt.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu