Am plecat de la reteta de Pandispan simplu Dukan
si am adaugat un plus de savoare realizand aceast minunat desert!
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente pentru 2 portii:
- 3 oua + 2 albusuri
- 4 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 4 linguri indulcitor lichid
- optional 1 lingura crema de branza - il face putin mai pufos
- 4 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 4 linguri indulcitor lichid
- optional 1 lingura crema de branza - il face putin mai pufos
Bezea:
- 3 albusuri
- indulcitor dupa gust - eu am folosit 5 pastile; o pastila este echivalentul a 1 lingurita de indulcitor lichid
- sare
- 3 picaturi de otet
400 g rubarba
Mod de pregatire:
Pandispan:
- separam albusurile de galbenusuri
- galbenusurile le mixam bine cu indulcitorul pana isi schimba culoarea si consistenta
- separat batem albusurile spuma tare
- incorporam galbenusurile in spuma si omogenizam
- adaugam pe rand cate o lingura de tarate si si crema de branza
- mixam la viteza minima
- turnam compozitia intr-o forma speciala de tort
- coacem pandispanul la 180°C cca 30 minute pana devine auriu
RUBARBA: se spala si se taie bucati de 1 cm. Se curata dupa caz doar de partea mai lemnoasa.
Bezea:
Lasam albusurile sa stea la temperatura camerei timp de o ora intr-un bol acoperit cu un prosop. Cand incepem sa batem albusurile cu mixerul adaugam un varf de sare.Cand devin spumoase si prind consistenta, incepem sa adaugamindulcitorul, treptat. Punem si otetul apoi lasam sa mixeze pana obtinem o spuma foarte tare, care nu cade din castron daca il intoarcem cu fundul in sus.
Se rastoarna bezeaua cu rubarba peste aluat, apoi se da tava in cuptorul preincalzit la 170 ° pentru 45 de minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se scoate si se taie in bucati. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu