Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
Blat - Cioco:
4 Albusuri+ praf de sare
2 Galbenusuri
1 Lingura Lapte praf degresat
2 Linguri Amidon
2 Linguri Tarate de ovaz
1 Lingura cacao degresata
2 lingurite praf de copt
2 Linguri indulcitor praf sau 1 lingura indulcitor lichid
2 Galbenusuri
1 Lingura Lapte praf degresat
2 Linguri Amidon
2 Linguri Tarate de ovaz
1 Lingura cacao degresata
2 lingurite praf de copt
2 Linguri indulcitor praf sau 1 lingura indulcitor lichid
Umplutura:
250 ml Lapte 0,1 grasime
1 plic gelatina instant
300 g branza de vaci degresata sau sau Exquisa 0,2
4 linguri apa minerala
coaja de lamaie
esenta de vanilie
1 lingura indulcitor pudra
MOD DE PREPARARE:
1 plic gelatina instant
300 g branza de vaci degresata sau sau Exquisa 0,2
4 linguri apa minerala
coaja de lamaie
esenta de vanilie
1 lingura indulcitor pudra
MOD DE PREPARARE:
Prepararea blatului:
Se bat albusurile cu sarea
pana se obtine o spuma tare. Separat se mixeaza toate celelalte ingrediente.
Rezultatul trebuie sa fie o coca uscata sfaramicioasa.
Apoi se amesteca usor cu spuma de albusuri, pana obtinem o masa omogena.
Apoi se amesteca usor cu spuma de albusuri, pana obtinem o masa omogena.
Eu folosesc o forma rotunda
de silicon, dar se poate folosi si o forma teflonata cu margini detasabile. aceasta insa trebuie unsa cu putin ulei inainte)
Se coace la 160°C, timp
de 25 minute. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea.
Piscotul se scoate din
forma si se lasa la racit. Se taie in doua parti egale.
Prepararea cremei de
lapte:
Se incalzeste laptele si se
dizolva gelatina, se adauga esenta de vanilie, indulcitorul, coaja de lamaie si
se amesteca bine.Se amesteca branza de vaci cu apa minerala si se adauga la
cealalta compozitie.
Se incepe asamblarea: se pune o foaie de biscuit in
forma rotunda de silicon, dupa care se toarna crema si se acopera cu cea de-a
doua foaie.Se lasa la racit in frigider cateva ore.Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu