Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
O prajitura mica, celebra, in forma de scoica cu aroma de lamaie si fructe de goji va fi gustarea perfecta pentru mic dejun, gustare langa cafea sau ceai si, nu in ultimul rand, pentru gasca de copii vesnic doritoare de “ceva bun”.
INGREDIENTE : Pentru 12 madeleine:
- 2 linguri de faina tarate de ovaz- 1 lingura tarate de grau
- 2 oua
- 2 linguri crema de branza
- 1 praf de sare
- 1/2 pachet de praf de copt
- 2 linguri de îndulcitor
- 2 linguri de lapte praf degresat
- 1 lingura suc lamaie
- 1/2 pachet de praf de copt
- 2 linguri de îndulcitor
- 2 linguri de lapte praf degresat
- 1 lingura suc lamaie
-1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 2 linguri fructe de goji
- ulei de parafina si faina de tarate pentru tapetat
MOD DE PREPARARE:
Lasam fructele de goji in apa sa se hidrateze.
Pentru inceput se bat oule cu îndulcitorul pana devin o crema pufoasa.
Turnam sucul de lamaie, apoi incorporam faina de tarate de ovaz, taratele de grau, crema de branza amestecata cu coaja de lamaie, un praf de sare si praf de copt.
Adaugam fructele de goji uscata si amestecam pana omogenizam. Punem compozitia cu o lingura in formele de madelaine care au fost tapetate cu ulei de parafina si dam la cuptor pentru 10 - 15 minute, la 170°C, sau pana devin aurii.
Lasam sa se raceasca 5 minute in forme, apoi le scoatem si le tapetam cu indulcitor pudra.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu