vineri, 21 iunie 2013

PUI CU FASOLE VERDE

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

O mancarica de fasole verde cu pui, atat de simplu de facut si atat de gustoasa, incat nu o veti refuza…

INGREDIENTE: 2 portii, serviti in croaziera cu cineva drag, SAU in 2 zile diferite

2 pulpe mari pui intregi
500 g  fasole verde
1 ceapa galbena
1 morcov
1/2 ardei gras rosu (kapia)
2 catei usturoi
3 linguri suc de rosii
1 lingura ulei de masline
1 foaie mica de dafin, cimbru, sare, cateva boabe de piper,
marar verde – pentru servit
 optional - 3 linguri vin - aliment tolerat 3lg/zi in dieta Dukan



MOD DE PREPARARE:

Intr-o tigaie teflonata, o stropim cu putin ulei si calim pulpele de pui pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Le scoatem pe o farfurie.

Punem o lingura de ulei calim ceapa tocata fin, morcovul dat prin razatoarea mica si ardeiul tocat marunt.
Punem apoi pulpele la loc in oala, peste ceapa calita, adaugam apa cat sa acoperim pulpele si lasam sa fiarba.

Dupa 15 minute de fiert  completam cu apa, adaugam frunzele de dafin, 2 catei de usturoi taiati pe jumatate, sarea, boabele de piper, sosul de rosiis si cimbrul.

Dupa alte 5 minute adaugam fasolea verde, lasam inca 10 minute sa fiarba apoi luam de pe foc.

Optional - Mutam intr-un vas termorezistent, adaugam vinul si dam la cuptorul preancalzit la 200°C pentru inca 15-20 minute.

 Servim mancarea de fasole verde cu pui calda, cu putin marar verde proaspat tocat, insotita de o salata verde, sau cu Iaurt cu castraveti si marar.

Pofta Buna!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu