marți, 25 iunie 2013

PLACINTA CU SPANAC



Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă



INGREDIENTE:

Foi:
5 linguri faina din tarate ovaz macinate
2 oua
2 linguri de iaurt degresat
cateva picaturi apa
sare, piper

1 lingura de ulei de masline
Umpltura:  
1 ou
2 linguri branza 0%, sau crema de branza 0,2%
1/2 ceapa
1 punga spanac congelat  sau proaspat
sare
piper
oregano


MOD DE PREPARARE:

Eu am folosit un vas de yena mediu. 
Intr-o tigaie calim ceapa in lingura de ulei de masline, adaugam spanacul, sare, piper, oregano si se lasa pana scade toata zeama. 
O lasam la racit si incorporam un ou si branza.

Separat se amesteca 1 ou intreg si un albus, faina de tarate, iaurtul si cateva picaturi apa,se imparte in doua.
Eu folosesc 2 tavi, daca dispuneti, daca nu faceti foile pe rand
- eu le torn pe hartia de copt din tavi si le dau pentru 5 minute la cuptor, la foc mediu, sau dupa caz:
Pe hartia de copt, turnam fiecare foaie, o lasam sa se se intareasca putin, la fel procedam si cu cea de-a doua.
 
Turnam umplutura peste prima foaie, dupa care se pune a doua foaie, pe care o vom unge cu galbenusul de ou ramas.  
Se da la cuptor cca 30 min si se serveste rece. 
 Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu