Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
Foi:
5 linguri faina din tarate ovaz macinate
2 oua
2 linguri de iaurt degresat
cateva picaturi apa
sare, piper
1 lingura de ulei de masline
2 oua
2 linguri de iaurt degresat
cateva picaturi apa
sare, piper
1 lingura de ulei de masline
Umpltura:
1 ou
2 linguri branza 0%, sau crema de branza 0,2%
1/2 ceapa
1 punga spanac congelat sau proaspat
sare
piper
oregano
2 linguri branza 0%, sau crema de branza 0,2%
1/2 ceapa
1 punga spanac congelat sau proaspat
sare
piper
oregano
MOD DE PREPARARE:
Eu am folosit un vas de yena mediu.
Intr-o tigaie calim ceapa in lingura de ulei de masline, adaugam spanacul, sare, piper, oregano si se lasa pana scade toata zeama.
O lasam la racit si incorporam un ou si branza.
Separat se amesteca 1 ou intreg si un albus, faina de tarate, iaurtul si cateva picaturi apa,se imparte in doua.
Eu folosesc 2 tavi, daca dispuneti, daca nu faceti foile pe rand
- eu le torn pe hartia de copt din tavi si le dau pentru 5 minute la cuptor, la foc mediu, sau dupa caz:
Pe hartia de copt, turnam fiecare foaie, o lasam sa se se intareasca putin, la fel procedam si cu cea de-a doua.
Turnam umplutura peste prima foaie, dupa care se pune a doua foaie, pe care o vom unge cu galbenusul de ou ramas.
Se da
la cuptor cca 30 min si se serveste rece.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu