Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente (pentru aproximativ 700 ml. de sos):
- 700 de ml. de lapte degresat
- 1 lingura de ulei de masline
- 3 linguri de crema de branza
- 3 linguri de amidon (cantitatea de sos - este pentru 3 zile de tolerate)
- sare, piper alb
- 1 lingurita de nucsoara macinata
Mod de preparare:
- Se pune laptele la fiert.- Se pune uleiul de masline intr-o craticioara pe foc potrivit
- Cand se incinge se adauga crema de branza
- Amestecam si adaugam amidonul
- Se amesteca repede, pana la completa incorporare a cremei de branza in amidon, fara, insa, a o rumeni
- Se toarna treptat laptele fierbinte, amestecand continuu, cu multa grija, pentru a se evita formarea cocoloaselor.- eu folosesc un fel de tel pentru sosuri
- Se fierbe sosul pana se ingroasa, apoi se potriveste gustul cu sare, piper alb macinatsi nucsoara rasa.
Poate fi folosit pentru friptura de vita, pui, peste, curcan,legume gratinate pt PV
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu