Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Vă propun o nouă rețetă dukan dulce care
sunt convinsă că o să vă placă la fel de mult ca și mie. Este vorba
despre o tartă care se face foarte ușor. Compoziția se pretează unei
tăvi rotunde cu maxim 20-22 cm în diametru ).
INGREDIENTE:
Ingrediente biscuit bază:
-3 lg tărâțe de ovăz
- 1 ou
- 2 lg lapte praf degresat
- 2 lg îndulcitor
- 6-8 lg de lapte degresat
- 2 foi de gelatină
Ingrediente crema de brânză:
-500 g quark
- 4 lg îndulcitor (sau după gust)
- 2 fiole de esență de vanilie
- 5 foi de gelatină
- 5 lg lapte degresat
Ingrediente topping:
-5 lg dulceață de rubarbă
- 2 foi de gelatină
- 3 lg apă
MOD DE PREPARARE:
Tărâțele, laptele praf și îndulcitorul se
amestecă cu oul. Dacă compoziția nu curge mai adăugați 1-2 lg de lapte
degresat. Pregătim o tavă pe care o acoperim cu hârtie de copt și turnăm
în mijloc compoziția (maxim 1 cm grosime, se mai împrăștie ea). Nu
conteaza forma ptr ca oricum o blenduim.
Bagam tava în cuptorul încins
la 180°C și o lăsăm cam 10 minute după care o scoatem și o lăsăm
la răcit alte 10 minute. Plăcinta formată o mărunțim și o dăm prin
blender până se fac firmituri mărunte de tot. Deocamdata o lasam la o
parte și pregătim gelatina.
Punem cele 2 foi la hidratat în apă pentru 5 minute și încălzim 5-6 lg
din laptele degresat. Luăm gelatina hidratată și o turnăm peste laptele
fierbine și amestecăm până se topește. Compoziția o turnăm peste
biscuitele mărunțit și amestecăm bine. Turnăm în tava de și cu o
lingură nivelăm compoziția pe fundul acesteia.
Pentru crema de brânză mai întâi punem
cele 5 foi de gelatină la hidratat în apă la temperatura camerei
(separat puteți să le puneți și pe cele 2 foi necesare pentru dulceață).
Quarkul și îndulcitorul le omogenizăm cu mixerul. Adăugăm esența de
vanilie. Încălzim laptele puțin și dizolvăm în el gelatina hidratată
anterior. Turnăm laptele cu gelatină peste quark și omogenizăm. Turnăm
compoziția peste blat și o lăsăm deoparte (nu în frigider).
Pregătim și dulceața. Gelatina hidratată o topim în apa încălzită și turnăm compoziția peste dulceață. Amestecăm bine și apoi turnăm cu lingura din loc în loc dulceața peste crema de brânză. Cu coada unei linguri amestecați ușor crema de brânză cu dulceața pentru a se amesteca ușor.
Dăm tarta la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Bon Apetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu