marți, 25 iunie 2013

MUFFINS CU CREMA DE BRANZA SI CIUPERCI

 Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Pe post de mic dejun, gustare sau pachetel la scoala/job, aperitiv - aceste muffins cu cascaval si ciuperci pot fi solutia simpla si gustoasa.
INGREDIENTE: (pentru 6 buc)
100 g crema de branza
70 g perle de branza
45-50 g ciuperci tocate cuburi mici
1 fir ceapa verde
3 oua medii (sau 2 foarte mari)
4 linguri faina de tarate de ovaz
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita oregano
patrunjel verde
1 lingura ulei de masline
sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Calim ciupercile intr-o lingura ulei, apoi le scoatem pe un servet de hartie si tamponam pentru a nu ramane cu ulei pe ele. Calim partea verde de la ceapa in uleiul ramas in tigaie. Amestecam intr-un vas crema de branza, perlele de branza, ciupercile, ceapa, faina de tarate de ovaz amesteacata cu putina sare, piper si praf de copt, oregano si 3 galbenusuri.
Batem albusurile spuma si le incorporam usor in compozitia de mai sus, apoi amestecam usor pana se omogenizeaza
Turnam aluatul in forme de briose tapetate cu ulei de parafina si tarate de grau sau in hartii speciale (recomand!). 

Turnam doar in 3/4 din forma pentru ca se vor umfla. Le coacem la 180°C pana devin aurii (in jur de 20-25 minute).
Un mic dejun pe gustul meu! Va invit sa il savurati si voi…
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu