sâmbătă, 22 iunie 2013

RULADA DE PUI CU SUNCA SI LEGUME

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

 

       Rulada de pui cu sunca si legume poate fi servita atat pe post de aperitiv, cat si fel principal de mancare.


INGREDIENTE:

1 piept mare de pui
2 felii de sunca degresata
50 g carne tocata de vita
1/2 ceapa rosie
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
1 morcov fiert
sare, piper, boia dulce, cimbru
3 linguri vin alb
2 linguri de ulei de masline


MOD DE PREPARARE:

Calim carnea tocata de vita cu ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, avand grija sa o condimentam cu sare, piper si putin cimbru.

Pieptul de pui il taiem astfel incat sa obtinem o bucata intinsa si subtire. Batem cu ciocanul de carne pentru a fragezi, apoi condimentam cu sare si piper.

Acoperim cu sunca. 

Punem carnea tocata peste sunca, o intindem uniform, apoi punem cate o felie de ardei verde, ardei rosu si morcov fiert.

Rulam pieptul de pui si il strangem cu o sfoara. Trebuie sa avem griga sa strangem bine capetele, astfel incat sa nu ne iasa umplutura din rulada.

Imbracam rulada in folie de staniol si o dam la cuptor pentru 20 de minute la 200°C. Dupa acest interval scoatem folia, turnam vinul peste carne, apoi lingura de uleiul de masline, presaram sare, piper, cimbru si boia. Dam rulada inapoi in cuptor pana se rumeneste.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu