Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Puiul Shanghai este o reţetă traditional chinezească. Preparatul este relativ simplu de realizat, iar rezultatul este un piept de pui învelit într-o crustă delicioasa.
Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat
- 2 oua
- 2 lingurite sos de soia light
- 1 lingurita fulgi ardei iute
- 1 lingurita fulgi ardei iute
- 1 lingurita mustar Dujan fara zahar
- sare, piper
- praf de usturoi
- 2 linguri amidon,
- 2 linguri faina tarate de ovaz
- marar
Mod de Preparare:
Spalam bine puiul si il taiam in fasii lungi sau in bucatele, daca
intentionam sa il mancam cu betisoare.
Il marinam apoi in sosul de soia amestecat cu fulgi ardei iute si il lasam 1-2 ore in frigider.
Il marinam apoi in sosul de soia amestecat cu fulgi ardei iute si il lasam 1-2 ore in frigider.
Batem ouale impreuna cu mararul taiat marunt, sare si piper, mustar si
amidonul. Trebuie sa aveti o pasta de consistenta smantanii.
VARIANTA I: Punem o tigaie antiaderenta la incins.
Dam bucatelele de pui prin faina din tarate de ovaz macinate, apoi
prin sosul preparat si se pune in tigaie.
Se intoarce pe toate partile pentru a
se praji uniform.
VARIANTA II: Dam bucatelele de pui prin faina din tarate de ovaz macinate, apoi prin sosul preparat.
Le punem in tava pe hartia de copt si le introducem in cuptorul incins la 180°C. Le lasam cca 15-20 minute, deoarece bucatiile de pui sunt subtiri se fac repede. Sosul de soia da o savoare in plus puiului.
Se serveste cald cu sos de usturoi, Sos dulce - acrisor RAPID, SOS DULCE - ACRISOR DUKAN, Sos thai dulce-acrisor (sweet-sour sauce) DUKAN, SOS TAILANDEZ DULCE-ACRISOR, SALSA DE ROSII.
Pofta mare!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu