luni, 24 iunie 2013

PUI SHANGHAI

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Puiul Shanghai este o reţetă traditional chinezească. Preparatul este relativ simplu de realizat, iar rezultatul este un piept de pui învelit într-o crustă delicioasa.



Ingrediente:

- 1 piept de pui dezosat

- 2 oua

- 2 lingurite  sos de soia light
- 1 lingurita fulgi ardei iute

- 1 lingurita mustar Dujan fara zahar

- sare, piper

- praf de usturoi

- 2 linguri amidon, 
- 2 linguri faina tarate de ovaz 

- marar  



Mod de Preparare:

Spalam bine puiul si il taiam in fasii lungi sau in bucatele, daca intentionam sa il mancam cu betisoare.

Il marinam apoi in sosul de soia amestecat cu fulgi ardei iute si il lasam 1-2 ore in frigider.

Batem ouale impreuna cu mararul taiat marunt, sare si piper, mustar si amidonul. Trebuie sa aveti o pasta de consistenta smantanii.

VARIANTA I: Punem o tigaie antiaderenta la incins. 

Dam bucatelele de pui prin faina din tarate de ovaz macinate, apoi prin sosul preparat si se pune in tigaie. 

Se intoarce pe toate partile pentru a se praji uniform.


VARIANTA II:  Dam bucatelele de pui prin faina din tarate de ovaz macinate, apoi prin sosul preparat.

Le punem in tava pe hartia de copt si le introducem in cuptorul incins la 180°C. Le lasam cca 15-20 minute, deoarece bucatiile de pui sunt subtiri se fac repede. Sosul de soia da o savoare in plus puiului.
 Pofta mare!!!

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu